drawing-1886078_1920

Een scheiding is een lastig en pijnlijk proces. Dat geldt voor jullie als partners, maar nog veel meer voor jullie kinderen. Ze waren gewend om met beide ouders in één huis te wonen en nu is dat plaatje ineens weg. Voor veel kinderen is deze verandering moeilijk te verkroppen en als je daar niet goed mee omgaat, kan dat grote gevolgen hebben. Een mediator kan jullie helpen om je kinderen in deze fase zo goed mogelijk te begeleiden.

Emoties
Jullie kinderen hebben ook hun eigen emoties. Boosheid en verdriet, of misschien wel opluchting en een gevoel van vrijheid omdat de afstand tussen jullie, de geladen spanning die aan de scheiding voorafging, nu voorbij is. De emoties verschillen per kind en zijn ook afhankelijk van de leeftijd. Maar welke emoties zich ook manifesteren, het is belangrijk dat jullie ernaar luisteren en ze serieus nemen.

Angst
Veel kinderen in een echtscheidingssituatie voelen zich angstig en onzeker. Waar gaan we wonen? Raak ik nu mijn vriendjes kwijt? Zie ik pappa nog wel? De angst om het vertrouwde te verliezen houdt veel kinderen bezig. Zeker als ze nog jong zijn. Wees daarom open tegen je kinderen en bereidt ze voor op wat er komen gaat.

Tienermediation
Kinderen vinden het niet altijd fijn om met een volwassene aan tafel te zitten en hun verhaal daar te doen. Dat hebben wij ook gezien in de gezinnen die we begeleiden. Daarom zijn wij een samenwerking gestart met Stichting Tienermediation.