Pestkwartet

Pestkwartet

Pestgedrag op de werkvloer
Pesten op de werkvloer is een naar fenomeen dat, als het te laat gesignaleerd wordt, zelfs tot ziekteverzuim kan leiden. Uit onderzoek blijkt dat in 1 op de 5 gevallen van ziekteverzuim pesten een rol speelt. Ondanks de ernst van de situatie is pesten op de werkvloer nog altijd een taboe. Om dit taboe te doorbreken en te voorkomen dat een situatie uit de hand loopt, heeft Els van Leeuwen het ‘Pestkwartet’ ontwikkeld. Dit spel gebruikt ze samen met mediator Michiel Hordijk om pesten binnen bedrijven en organisaties bespreekbaar te maken.

Het klinkt misschien lachwekkend: een spelletje spelen op het werk. In eerste instantie ervaren sommige deelnemers het ook als kinderachtig. Maar als de verhalen van medewerkers op tafel komen, verhalen over gepest worden op het werk of vroeger op school, dan krijgt het spel ineens een andere lading en komt er ruimte voor een goed gesprek.

Heb jij het idee dat er bij jou in de organisatie wordt gepest? Ga dan naar deze pagina voor meer informatie, of neem contact op met Michiel Hordijk.