Oneerlijke verdeling kinderkosten

Oneerlijke verdeling kinderkosten

De een vindt dat er teveel betaald moet worden en de ander komt tekort. Inderdaad dit gaat over geld én over hoeveel je mag uitgeven aan de kinderen. Veel mensen praten dan al snel in termen als ‘in het belang van de kinderen’. Maar, het gaat nog steeds over geld. Geld is belangrijk, maar we vinden het lastig om erover te praten.

Wat gebeurt er tijdens de scheiding?
Tijdens de scheiding nemen de ouders een gedwongen besluit. Ze willen een punt achter het proces zetten. Dat is ook vaak wel beter. Doordat je overspoeld wordt met emoties kan het helaas nog weleens zo zijn dat je te snel een verkeerde beslissing neemt, wat ook gevolgen met zich meebrengt.

Risico
Het risico kan zijn dat je maandelijks tekort komt doordat je een te hoog bedrag toezegt of akkoord gaat met een te laag bedrag. Of dat er in de berekening rekening is gehouden met een spaarbedrag en je dus iedere maand (bij de huidige leeftijd) teveel betaalt. Kom je tekort? Dan moet je geld vragen. Ai, dat is pijnlijk! Heb je het gevoel dat je teveel betaald? Dan ben je al gauw een zeikerd.

Wat kun je er aan doen?
Het kan dus flink tegenvallen in de praktijk, dus wees voorbereid op de rekensom die je moet gaan maken als jullie besluiten niet meer samen verder te gaan. We kunnen je hier één duidelijk advies op geven: ga aan de slag! Leg de financiële puzzel op tafel en maak naar aanleiding hiervan afspraken. Er zijn misschien wel meer onderwerpen die besproken moeten worden, benoem deze ook gelijk, zodat jullie kunnen bouwen aan een gezamenlijk plan. Een plan waar jullie allebei tevreden over kunnen zijn en ieder het gevoel heeft op gelijkwaardige wijze verder te kunnen leven.

De oplossing
Een oplossing kan zijn om een kinderrekening te openen. De alimentatie wordt rechtstreeks naar de partner gestort en een ander deel gaat naar de geopende kinderrekening waar bijvoorbeeld kleding van gekocht kan worden.