Scheiden | Tot de dood ons scheidt… of toch niet?

Scheiden | Tot de dood ons scheidt… of toch niet?

Bezinning

Je bent al 30 jaar getrouwd, maar merkt dat jullie ieder een eigen leven leiden. Ieder gaat z’n weg. Dat kan heel positief zijn, maar het kan jullie ook uit elkaar drijven. Je merkt dat jullie niet meer intiem zijn, je liever met vrienden een goed glas wijn drinkt en tot de ontdekking komt dat de dagen die je alleen doorbrengt eigenlijk veel prettiger zijn. Maar wat doe je na 30 jaar huwelijk? In totaal zijn jullie al 40 jaar samen. Kies je voor de huidige situatie, je gezin of je eigen geluk? Komt ‘scheiden’ in je op of laat je het aan je voorbijgaan? En is scheiden dan wel de beste keuze?

Als het niet werkt

Je bent niet op deze planeet gezet om te leven voor een ander. Wat niet wil zeggen dat scheiden van de beste optie is. Tenzij je er alles aan gedaan hebt wat mogelijk was. Dan kom je tot de conclusie dat het eigenlijk wel goed zit en je nog zielsveel van je partner houdt of dat dit het was en je een andere keuze moet maken. 

Op latere leeftijd scheiden neemt ook andere dingen met zich mee. Pensioen kan anders uitpakken, wellicht wordt de arbeidsmarkt een belangrijker item voor één van jullie en is het kopen van een huis niet meer zo eenvoudig. Praktische zaken die niet de boventoon moeten hebben, maar wel belangrijk zijn om te bekijken.

Doe wat goed voor je is

Wat je ook doet, doe wat goed is voor jou… als jij niet gelukkig bent, ben je niet in staat om het maximale uit je leven te halen. Maar je bent dan ook niet in staat om het geluk door te geven. Sta stil bij je relatie, bij jezelf en realiseer dat je altijd moet blijven investeren. In die relatie en in de gelukkige IK. Niks gaat vanzelf, je zal er altijd wat voor moeten doen, maar de bal ligt bij jou…