Solliciteren na je scheiding; zo pak je het aan

Solliciteren na je scheiding; zo pak je het aan

Scheiden op latere leeftijd neemt andere zorgen met zich mee. Je hypotheek is voor een groot deel afgelost, alles wat in jullie huis staat is van jullie samen en de kinderen zijn al de deur uit. Jullie hebben er bewust voor gekozen dat de één thuis bleef voor de kinderen en de ander zorgde voor het inkomen. Met als gevolg dat je nu op zoek moet naar een baan. ‘Solliciteren op 40+ leeftijd is gedoe’, hoor je veel mensen zeggen. Wij kunnen je vertellen dat solliciteren voor iedereen lastig is die zich na jaren weer op de arbeidsmarkt weer moet presenteren. Jij hebt je leeftijd niet mee ten opzichte van een twintiger, maar dat wil niet zeggen dat het een verloren zaak is. Absoluut niet. Er is maar één exemplaar van jou en er moet toch minstens één werkgever zijn die daar naar op zoek is.

Vacaturesites afstruinen

Op Indeed.nl staat een grote mix aan vacatures. Door daar een profiel aan te maken krijg je vacatures in je mailbox die voor jou geschikt zijn. Onze ervaring is dat daar de meeste vacatures verschijnen.

Vergeet niet rechtstreeks te zoeken

Zijn er bedrijven waar je graag zou willen werken? Maak er eens een lijstje van. Welke bedrijven zitten er in jouw omgeving? Niet alle bedrijven zetten hun vacature door naar de grote sites. Vaak moet er ook betaald worden om een vacature te mogen plaatsen, dus verschijnt deze niet op de vacaturebanken.

Stel Google alerts in

Als je een Gmail-adres hebt, dan kun je Google alerts instellen. Zet een alert in op bijvoorbeeld ‘vacature + woonplaats’ en ‘functienaam + woonplaats’, dan krijg je elke dag een update in je mailbox. Doe dit voor de plaatsen waar je zou willen werken. Via deze route komen er ook vaak interessante vacatures in je inbox terecht.

Normen en waarden

Waar mensen vaak aan voorbijgaan omdat ze zo graag een baan willen, zijn eigen normen en waarden. Natuurlijk is het logisch dat je alles aanpakt wat je krijgt aangeboden. Toch adviseren we je (in eerste instantie) enkel te solliciteren op de banen die je passen en de bedrijven die je aanspreken. Het is beter om alle energie te stoppen in vijf goede sollicitaties dan met dezelfde sollicitatie te solliciteren op 20 banen. Het is als schieten met hagel.

We zijn allemaal mensen

Als je dan zover bent dat je op gesprek mag komen, houd dan in je achterhoofd dat we allemaal mensen zijn. Ook degene die tegenover je zit. Zoek naar de gelijkwaardigheid in een gesprek en laat je niet onder de tafel kletsen. Zij nodigen je uit omdat ze iets in je zien wat aanspreekt. Jij hoeft je niet de ondergeschikte te voelen. Laat jezelf vooral naar voren komen. Een beetje bluffen mag, maar overdrijf het niet. Vroeg of laat val je dan door de mand of je moet jezelf anders voordoen dan je bent. En als ze je afwijzen? Dan is dit niet het bedrijf voor jou. Elke afwijzing is jammer, vervelend en soms zelfs verdrietig, maar zie het ook als een leerschool. Pas een stukje zelfreflectie toe na een afwijzing en sta open voor opbouwende kritiek. Vraag om je heen waar je jezelf kunt verbeteren. Hoe moeilijk dit soms ook te verkroppen is. Zoek netwerken op zoals De Broekriem (landelijk) en Werkbank Drechtsteden (regionaal) om je kennis uit te breiden en je netwerk te vergroten.

Wat heeft solliciteren met een scheiding te maken? Als je gaat scheiden, verandert er veel in je leven en ben je meer op jezelf aangewezen. Je zal je eigen boontjes moeten doppen en hebt een ander inkomen. iMediators is er als partner op het gebied van familie- en arbeidsmediation en wil haar volgers en klanten zoveel mogelijk ontzorgen. Tijdens de scheiding en daarna. We willen je zoveel mogelijk voorbereiden en bijstaan op wat komen gaat. Het vinden van een baan is daar naar onze mening een onderdeel van.