55plus-scheiding.nl_

Wat maakt 55+ scheiden anders?
De emoties over het uit elkaar gaan zijn er altijd. Hoe oud je ook bent. Toch merken wij verschil in scheidingen die wij begeleiden. soms is er gewacht tot de kinderen uit huis zijn gegaan. En het komt ook voor dat je op een bepaalde leeftijd aankijkt tegen de tijd die komen gaat en je afvraagt of je dat nog met je huidige partner wilt.

Er zijn wat verschillen te benoemen die de gesprekken een andere inhoud kunnen geven. Een onderwerp dat anders wordt belicht is bijvoorbeeld het toekomstige pensioen. Dat komt steeds dichterbij en er zijn verschillende afspraken over te maken. Welke zouden voor jullie het beste zijn? Bij het aangaan van een hypotheek kijkt de bank ook mee naar de afspraken over het pensioen. Welke consequenties heeft dat voor de keuzes over de woning?

Als jullie lange tijd samen hebben opgetrokken zijn er sommige patronen van taken opgebouwd. De één regelt de geldzaken, de ander het huishouden of de vakanties. Wat extra begeleiding om de juiste afspraken voor jezelf te maken, kan dan best handig zijn.

De kinderen
De kinderen zijn al wat ouder, maar dat laat onverlet dat die nog steeds niet altijd zouden verwachten dat hun moeder en vader uit elkaar gaan. De reacties zijn heel verschillend. Van begrip voor de situatie tot onbegrip voor één van de twee die een nieuwe partner vindt.
Uiteraard mogen jullie van ons hierin advies verwachten hoe je het beste om kunt gaan met de communicatie in het gezien.


Gezamenlijke momenten en tradities
Er zullen in de toekomst altijd nog momenten zijn waarop je elkaar gaat ontmoeten. Hoe zien jullie dat voor je? Dat het nu lastig is om met elkaar te praten hoeft echt niet te betekenen dat dat voor altijd zo zal zijn. Die dingen die met de toekomst te maken hebben, proberen we ook voor de toekomst te houden. Daarom sluiten wij voor jullie altijd een abonnement af in iMportant. Een online forum (€ 12,00 per jaar) waarin je altijd je vragen kunt blijven stellen en een antwoord kunt verwachten. Bijvoorbeeld over veranderingen in de financiën of zaken die moeten worden overlegd terwijl dat stroef verloopt. Wij hulpen jullie er dan doorheen.