Doorverwijzing door arbo-arts

De arboarts adviseert een mediator
Het komt regelmatig voor. De werknemer heeft zich ziekgemeld. De werkgever schakelt de bedrijfsarts in. Na het bezoek van de werknemer adviseert de bedrijfsarts om samen in gesprek te gaan. En als dat gesprek niet van de grond komt, verplicht de arbo-arts een gesprek onder leiding van een mediator.

Wat is er aan de hand?
Vaak weet de werkgever niet wat de reden is voor een mediationgesprek. Wij hebben nieuws voor de werkgever: de werknemer is zich er ook niet altijd van bewust. Dat wordt veroorzaakt door de vraagstelling van de arbo- of bedrijfsarts. Die moet namelijk weten of de afwezigheid van het werk om louter medische redenen is of ook om redenen van een andere aard. En, er is altijd wel wat. Dus dat vertellen veel werknemers dan ook. Dat betekent dat de arboarts in ieder geval wil dat jullie in gesprek gaan.

Wat is eraan vooraf gegaan?
In onze praktijk houden wij altijd een individuele intake met de werknemer en de werkgever. In dat uurtje hebben de deelnemers de gelegenheid om hun verhaal te doen zonder dat de ander erbij is. In die gesprekken komt dan naar voren wat er speelt. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de druk die er al een tijdje is en waar geen gehoor aan wordt gegeven volgens de werknemer. Of de werkgever geeft aan al een tijdje probeert de werknemer tot verbeteringen in het werk te stimuleren, maar daar onvoldoende van terug ziet.

Er is dus wel iets aan de hand, maar beiden hebben dit nog niet ervaren als een conflict. Nu gebeurt er iets geks op het moment dat de werknemer zich ziekmeldt. Ineens komen dan emoties los die de genoemde voorbeelden uitvergroten. Waar hierboven nog staat ‘een tijdje’ voelt het inmiddels als een hele tijd. De energie wordt anders, negatief. De communicatie staat vaak al langer op een laag pitje. En als er wordt gesproken is het inmiddels niet meer gegaan over wat er eigenlijk speelt. Er komt een angst om erover te praten. Bang om je baan te verliezen of bang om je werknemer kwijt te raken (of bang voor de kosten als je van de werknemer afscheid zou willen nemen).

En nu komt de arbo-arts met de mededeling om in mediation te gaan. We weten nu dus dat dat voor beiden een spannende opgaaf is!

Lees verder bij de werkwijze hoe de mediation verloopt.
Of neem contact op als u meer wilt weten over mediation.