Direct naar:


Familieconflicten

Conflicten komen in de beste families voor. Het kan gaan om een scheiding, een ruzie tussen twee broers of om de verdeling van een erfenis. Doordat emoties en onbegrip de overhand nemen, lukt het niet om met elkaar tot een dragelijke oplossing te komen. Mediation kan hierbij helpen. Een mediator begeleidt de gesprekken en zorgt er voor dat alle partijen hun verhaal kwijt kunnen en dat ieders belangen met respect worden behandeld.

Wie zijn er betrokken bij een mediationgesprek?
Bij een mediationgesprek zijn bij voorkeur alle betrokken aanwezig. Dit kunnen onder andere echtgenoten, ex-echtgenoten, ouders, partners, broers en zussen, en erfgenamen zijn. Iedereen kan deel uitmaken van het conflict en dus kan ook iedereen deel uitmaken van het gesprek.

Waarom mediation?
Bij een conflict kun je er natuurlijk voor kiezen om direct naar de rechter te stappen. Maar daarmee zet je de situatie wel op scherp. Door eerst in het bijzijn van een mediator in gesprek te gaan met alle betrokkenen, voorkom je dat de relatie nog meer schade oploopt en kun je veel kosten besparen. In plaats van lijnrecht tegenover elkaar te staan, zoeken jullie samen naar een passende oplossing.